lørdag 16. januar 2010

Fargerikt barnerom

I takt med tidens trender har rommene i huset i løpet av de siste årene fått hvite, eller i alle fall lyse, vegger. Tidløst vil mange si, men det sa man vel også om furu på åttitallet???
Sammen med hvite tak, hvite dører og hvite vinduer høres huset mer moderne ut enn det vel i virkeligheten er. Det må også sies at mye av det hvite forsvinner i kleshauger, knaggrekker, bokhyller og instrumenter (les: piano, stort Hammond-orgel, 2 gitarer, el-gitar, el-bass....).

Med den ekstra takhøyden man finner i gamle hus så fungerer den hvite fargen likevel utmerket for å øke romfølelsen! Det kan man se hvis man tør løfte blikket, i frykt for å tråkke på én av de tjue sprettballene som ligger rundt omkring i første etasje, sparke borti Pelle Politibil eller tråkke rett på en legokloss.
Med fem barn og tre barnerom, sier det seg selv at det gjelder å være gode venner. Noen må dele rom, og det gjør de to eldste og de to yngste. De sistnevntes soverom er gjort litt større ved å fjerne kottet under skråtaket. Dette ble gjort i sommer (slo ut veggen, altså) - men ferdigstillelsen har latt vente på seg. Nå kommer imidlertid morfar som en reddende engel og skal ta i et tak, og da settes kreative krefter i sving for fullt! Riktignok er det bare ca 3 kvm av rommet vi snakker om, men mye kan gjøres! Gulvet, for eksempel. Hva med rød linoleum? Eller grønn? Resten av rommet har gammelt tregulv. Kanskje en kontrast i gulvet vil øke følelsen av en hule?

Veggene og skråtaket blir nok malt hvitt, men det finnes jo så mange morsomme sjablonger til å freshe opp med!


Jeg gleder meg! Bilder fra prosjektet kommer senere. I mellomtiden surfer jeg rundt og blir inspirert av alt det lekre på nettet *smiler*

(Bildene her er fra Panduro og Teppeland)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar