mandag 15. mars 2010

Mandag morra blues

Mandag er fridagen. For meg, fireåringen og lille Punktum på 19 måneder :-) Jeg smiler, men det er jeg nesten den eneste som gjør. I alle fall hvis vi bare teller med familiemedlemmene fra 10 år og oppover. Det ene trøttere trynet etter det andre kommer ned trappa tidlig en mandag morgen. Sovesveiser, putemerker på kinnene og korte grynt til svar. - Joda, dette blir en fin dag, vennen! Bare vent til du har fått i deg litt frokost og kommer deg ut i frisk luft, så skal du se :-)

Blir vel ikke noe bedre at vi som har fri, planlegger å nyte sola og påskeværet. Men vi viser ingen hensyn, og planlegger etter beste evne. Noen timer senere er pulken pakket inn i bilen og ut av bilen og to av tre har ski på beina. God gli - og store spørsmål og refleksjoner kommer like kjapt som fireåringen glir bortover.

-Hvor er vi når vi ikke er levende? -I himmelen hos Gud, tror jeg. -Ja, jeg vet det; men jeg mener før vi ble født? -Eh...
-Vi som er store mennesker kan tråkke på mus. Og rotter. Men ikke på tyver! - Å? -Nei, for tyver er jo altfor store! -Eh, ja...
-Å, se alle de sporene! Her skulle barnehagen min ha vært, for vi lærer om dyrespor der! Haren er hvit om vinteren, så den greier å gjemme seg for de skumle dyrene...
-Det finnes ikke to soler, ikke sant? Det er bare det at sola følger etter meg, og derfor kan jeg alltid se den!

På dette tidspunktet hadde vi beveget oss til sammen 30 meter. Fra bilen. Jeg tenker et øyeblikk at dette kan bli en laaaaang tur, men så kommer jeg på at det gjør jo ingenting. Minstemann sovner snart i pulken, sola skinner fra skyfri himmel - og det er mange timer til murmeldyrene kommer hjem fra skole og jobb. Mandag er en god dag!

Vil også forresten takke Heidi og Linda for denne awarden! Veldig koselig å få :-)

Skal sende den videre en dag jeg har bedre tid.

5 kommentarer:

 1. Barnevisdom og barnetanker er bare så herlig!! :-) Veldig koselig å skrive det opp mens man husker det, for før man får sukk for seg går det i glemmeboken.
  Så ut som en nydelig tur! Klem fra IL

  SvarSlett
 2. Mange herlige sitater der ja :) Hun kommer til å bli klok når hun blir stor! Du får forrestn stjerne i boka for å ta med småbarna ut på skitur alene. Mange ønsker nok å gjøre det, men det er nok ikke så mange som faktisk gjør det! Ha en fortsatt fin mandag :)

  SvarSlett
 3. Så koselig det ser ut som dere har det? Rene påsken. Håper været holder seg.

  SvarSlett
 4. Unger er så utroooolig herlige i sine tanker. Ikke rart man som voksen stadig kommer til kort når det gjelder å komme med svar.
  Datteren min har svaret på første spørsmål - før vi blir født, befinner vi oss i babyverdensrommet.
  Syns jeg ser for meg masse små, søte skapninger som svever rundt, hihi.
  Her i Trøndelag har vinteren kommet for fullt igjen - og jeg håper på sooool (da blir det litt lettere å komme seg ut i snøkavet:))
  Ønsker deg en koselig tirsdag!

  SvarSlett
 5. DET så ut som en heeeeerlig dag :) Dagen i dag har vi sendt minste jente på skidag på Varden.. ikke like pent som hos deg ..i "høyden" kan alt skje;)) Uansett blir det en fin dag for de små ! Ønsker deg en fortsatt god uke:)

  SvarSlett