mandag 15. februar 2010

Friske frosker og sovende bjørner

Fastelavnsbollene er spist og det er to dager til askeonsdag. Etter religiøse tradisjoner skal alle karneval nå være avholdt. Askeonsdag innleder fasten, som varer i 40 dager - altså fram til påske. Karneval betyr jo farvel til kjøttet....så kanskje går vi nå inn i en litt mer asketisk tid? Not! Vi velger og vraker fra religiøse tradisjoner; - holder på fastelavn og karneval - men bryr oss lite om askeonsdag og kjøttfrie dager her i huset :-)


Men karneval er gøy! I alle fall når gode pedagoger i barnehagen gjør det så lettvint for oss foreldre - og så gøy for barna! Karnevalet forberedes må vite; svarte katter i vinduene på alle avdelingene og øving til årets framføring. For her er det ikke snakk om å kle opp barna som små edderkoppmenn og lyserosa prinsesse-feer....nei her gjør man et dypdykk ned i god norsk tradisjonell barnelitteratur og sang, og hva kommer man da opp med? Jo; små friske frosker og sovende bjørner!

Det søteste karnevalet i verden blir nok på småbarnsavdelingen, hvor vi kommer til å finne 12 små bjørner på fredag! Små ettåringer stabbende rundt i brune klær og med brune små neser. Tenk dere synet! Og ikke nok med det; Bjørnen sover har blitt sunget dagstøtt de siste ukene - og skal vises for resten av barnehagen :-)


Enda mer øves og ordnes det på avdelingen til fireåringen. Der skal de sette opp Skinnvotten, et nydelig lite ukrainsk eventyr oversatt av Alf Prøysen. Du har kanskje lest det? Om alle dyrene som flytter inn i votten i løpet av natta; Pilemus Silkehår, Friskefrosk Langelår, Haremann Hopsadans, Revemor Silkesvans, Ulven Aldrimett, Villsvinet Trynebrett og Bamsefar Labbdiger. En fryd av et eventyr å lese for barna, om igjen og om igjen :-) Og vår lille store fireåring skal da være Friskefrosk Langelår. Sammen med flere andre frosker. Grønne klær er alt som trengs. Enkelt, men genialt nok.

Dermed kan alle reklamebrosjyrer med karnevalskostymer gå rett i søpla, mor kan slippe tanken på at hun kanskje burde sydd kostymet selv i år, - og de to små - de gleder seg som bare det! Ja, i alle fall frosken. Den lille bjørnen tror jeg ikke skjønner bæret!

1 kommentar:

  1. He he he, så gøy. Utrolig bra av barnehagen å gjøre så mye ut av dette. Her har vi imidlertid en SUPERHARRY batmangutt, men som gleder seg stort til fredag. Og som den fenomenale syersken jeg er ( eller kanskje ikke er...) kjenner jeg at det er helt greit nå. Jeg koser meg med bloggen din, Hege:-)

    SvarSlett