søndag 14. februar 2010

Med perspektiv på morsdagen

Dette er bloggedagen for røde roser og hjerter, varme barneklemmer, kaffe på senga og boller med krem. Strålende vintervær, familiemiddag, morsdagskort og OL på tv. En nydelig søndag som gjør at vi føler oss ekstra priviligerte. Vi som er mødre. Det er godt å bli satt pris på - og det er godt å kjenne at noen er glad i oss.

Det er ikke så mange som blogger om slum-mødrene, som lever langt under FNs fattigdomsgrense. Vi kjenner dem ikke, og vet heller ikke så mye om dem. De blir bare noe vi forholder oss til når de dukker opp på tv-skjermen under nyhetene, men ikke ellers.

Lahlita er en av disse mødrene. Hun er mor til Indrani på fem år og to gutter. De bor i slummen i storbyen Bangalore i India. Jeg kjenner ikke Lahlita og Indrani, men jeg kjenner en som gjør det. Som har opplevd kjærligheten mellom mor og datter - den kjærligheten som finnes overalt! Som ikke er avhengig av morsdager eller kaffe på senga.

Lahlita er heldig. Hun og familien får hjelp av bistandsorganisasjonen FORUT, som holder til på Gjøvik. Det betyr blant annet at datteren Indrani får gå i barnehage, leke og lære- og ikke minst; få to gratis måltider om dagen. Tenk dere hva dét gjør med morshjertet! At våre barn har det bra, er det viktigste i verden. Morskjærlighet er ikke avhengig av materielle goder, men du verden, så mange bekymringer vi er spart for, vi som bor her i nord!

Mange, mange barnehagebarn i Norge kommer til å bli kjent med Indrani gjennom FORUTs barnehageaksjon som lanseres til høsten. På samme måte som mange av dere sikkert har barn som har blitt kjent med Yebo fra Sierra Leone, Vasana fra Sri Lanka og Omis fra Nepal.

Jeg synes det gjør godt å tenke slike tanker på morsdagen; at vi er mødre over hele verden som har dette ene til felles; at det beste vi vet er å se våre egne barn ha det bra - og at dette ikke handler om materielle goder; men om nærhet, kjærlighet, omtanke og trygghet.

1 kommentar:

  1. Så morsomt at du har begynt å blogge! Også SÅ koselig og flott blogg. Denne kommer til å bli en av favorittene ja:-)

    SvarSlett