onsdag 5. mai 2010

Snill engel

Ja, snille engler finnes! Mennesker som faktisk legger litt arbeid ned i å finne eieren til noe de finner!


Vi møtte en slik snill engel i dag. Jeg og 10-åringen. Som hadde vært så uheldig, -eller uansvarlig (velg det du synes passer) å miste mobilen sin i november. Utendørs. Rett etter at den første snøen hadde lagt seg. Umulig å finnne igjen - og dermed tapt for denne verden.


Straffen var hard. Ingen ny mobil. Ikke engang i julegave. Helt til en snill tante forbarmet seg over henne og ga henne sin gamle. Smilet kom tilbake hos 10-åringen, selv om tapet av den gamle mobilen fortsatt satt hardt i. Et tonn med bilder og musikk nok til å fylle et helt diskotek en uke var og ble tapt.

Inntil i forrige uke. Telefon i heimen ringer, og i andre enden snakker jeg med ekspeditøren på Spaceworld. Om vi savner en mobiltelefon? Rød? En dame har kommet innom med en mobil som bærer preg av å ha ligget ute under tøffe forhold. Fukt og dogg og riper. Men minnekortet er inntakt. Og det er jo der alle bildene og musikken ligger. Hurra! Gjennom å søke via SIM-kortet fant de rette eier av mobilen - og jeg er dypt takknemlig og imponert over at det finnes slike finnere og ekspeditører som virkelig ønsker å gjenforene mobilen med sin rette eier!

Og lykke over all lykke; etter å ha ladet mobilen, viser det seg at den også fungerer! Forstå det den som kan - etter en vinter med snø og -30 grader! Uansett; 10-åringen smiler rundt - og den snille engelen fikk velfortjente roser i finnerlønn :-)

2 kommentarer:

  1. Så bra!!! Eg har ei jente som blir 10 i sommer, og då blir det nok mobil på ho også :)

    SvarSlett